Over mij

Ik reageer op wat op mij afkomt, wat mij raakt. Mijn werk gaat over mijn gevoelsbeleving van een ruimte, over spanning in die ruimte. Ik zoek ook vaak de spanning die ontstaat als mens of natuur onrecht wordt aangedaan. Vrijheidsbeperking van de persoonlijke ruimte van mens of natuur is voor mij een favoriet thema.

Ik bouw installaties en creëer een nieuwe wereld. Deze wereld is een mix van realiteit en fantasie. Desoriëntatie staat vaak centraal in de beleving van mijn werelden. Er is voortdurende spanning tussen materiaal en ruimte.

Bij het creëren van mijn installaties gebruik ik gevonden voorwerpen en materialen als textiel, nylon, papier, plastic en hout. Ik gebruik echter ook verf, foto’s en videobeelden. Ik zoek altijd naar een samensmelting van verschillende media.

Vaak maak ik kunstwerken gebaseerd op de “Plastic Soup”. Net als de oceaan zit in deze werken de dualiteit van esthetische schoonheid en bedreiging.

In 2012 ben ik de stichting Stiksoep gestart voor het goede doel, het terugdringen van plastic afval in de rivieren en oceanen. Stiksoep verspreid de boodschap van het plastic afval en de gevolgen daarvan via kunst en educatie. Meer informatie hierover op www.Stiksoep.nl

03anitawaltman

Naast mijn werk als kunstenaar ben ik ook organisator van diverse grote kunst en cultuur projecten. In deze projecten ben ik vaak op zoek naar verbinding van diverse doelgroepen. Waar cultuurinstellingen, scholen, bedrijven, instellingen en algemeen publiek samenwerken aan projecten. Voorbeelden zijn oa: www.thebigdrawnijmegen.nl; www.greencapitalfashion.nl en www.greenbluefestival.nl.

Mijn mailadres is: info@anitawaltman.nl 

Linked-In  https://www.linkedin.com/in/anita-waltman-39205819/