Over mij

Ik reageer op wat op mij afkomt, wat mij raakt. Mijn werk gaat over mijn gevoelsbeleving van een ruimte, over spanning in die ruimte. Ik zoek daarbij de spanning die ontstaat als mens of natuur onrecht wordt aangedaan. Vrijheidsbeperking van de persoonlijke ruimte van mens of natuur is voor mij een favoriet thema.

Ik bouw installaties en creëer een nieuwe wereld. Deze wereld is een mix van realiteit en fantasie. Desoriëntatie staat vaak centraal in de beleving van mijn werelden. Er is voortdurende spanning tussen materiaal en ruimte.

Bij het creëren van mijn installaties gebruik ik gevonden voorwerpen en materialen als textiel, nylon, papier, plastic en hout. Ik gebruik echter ook verf, foto’s en videobeelden. Ik zoek altijd naar een samensmelting van verschillende media.

Op dit moment maak ik kunstwerken gebaseerd op de “Plastic Soup”. Hiervoor gebruik ik voornamelijk plastic afval. Dit materiaal benader of verwerk ik in verschillende media. Net als de oceaan zit in deze werken de dualiteit van esthetische schoonheid en bedreiging.

In 2012 ben ik de stichting Stiksoep gestart voor het goede doel, het terugdringen van plastic afval in de rivieren en oceanen. Stiksoep verspreid de boodschap van het plastic afval en de gevolgen daarvan via kunst en educatie. Meer informatie hierover op www.Stiksoep.nl

Sinds 2013 werk ik ook bij kunstpodium de Expoplu in de Paraplufabriek in Nijmegen. Vanuit een denktank organiseer ik kunstprojecten en exposities (www.expoplu.nl).

Mijn mailadres is: info@anitawaltman.nl